dimecres, 11 de març del 2009

Museu de poliedres a la plaça de la constitució

A la plaça de la Constitució, a les portes del Barri Vell, hi podem contemplar una mostra de poliedres irregulars, talment com si els hi haguéssin plantat.



Entre els sardanistes dels dissabtes i els skaters de cada tarda, podrem observar un regitzell de plans orientats de qualsevol manera.

Trobar exemples de plans intersecats no ortogonalment és difícil a les nostres aules o escoles, ja que les parets inclinades i les taules amb pendent són extremadament incòmodes, és per això ens pot anar bé venir a fer alguna classe a la plaça.

Podem identificar plans paral·lels, mesurar angles diedres, dibuixar les projeccions a terra, calcular-ne el volum, el pes, l'àrea lateral...

Hi ha qui diu que les matemàtiques són dures. En aquest cas només podríem puntualitzar que dures només en són algunes representacions.





A la plaça dels poliedres s'hi ha colat un intrús. Qui el trobarà?

1 comentari:

  1. Us felicito per aquestes fotografies tan boniques. Realment són formes polièdriques molt interessants. El cert és que no se’n parla gaire i que quan es va inaugurar la plaça no hi havia gaire acceptació. Els pares i mares de l’escola que hi ha al costat només pensàvem en el perill de les arestes i vèrtexs pels nens i nenes de pocs anys.
    També es lamentaven de no haver pogut engrandir el seu petit pati.
    Esperem que l’escola treballi aquestes formes geomètriques tan ben posades talment com un taller de matemàtiques.

    ResponElimina